söndag 4 juli 2010

Ansvar

Har varit på gudstjänst i Visby idag. Politikerveckan startade o gudstjänsten i Metodistkyrkan var tillsammans med Broderskapsrörelsen. Peter Weiderud (ordf. för Broderskap) predikade o konfirmanderna sjöng.

Stan är full av politiker o lobbyister o journalister o annat löst folk - o värre lär det bli...
Peter W predikade om behovet för både kyrkor o politiska partier att ta dagens ungdomar på allvar, att bygga broar o att se o ta vara på det engagemang som finns hos ungdomar idag.
Han satte tummen på ett av kyrkans största problem - att inte se o bry sig om unga människors liv, energi o engagemang. Vi har ju missat ett par generationer snart o om vi inte tar situationen på allvar kommer vi att marginaliseras ännu mer.

Har också haft fantastiska samtal med konfirmanderna om livet o framtiden, mening o möjligheter. Tänk att de vågar tänka högt inför en gammal uv! Jag lider med kyrkan som inte når fram till dem i vardagen. Nu har vi två veckor (konfirmationslägret) då vi kan förmedla liv, hopp, kärlek o tro - sen kanske vi aldrig mer får chansen - om vi inte tar dem på allvar o formar morgondagens kyrka efter deras verklighet! Vi måste våga ta det ansvar som är vårt - att "se människan".

Detsamma gäller ju också politiken. Dagens unga är mer medvetna än nånsin o behov av ett annat o nytt sätt att tänka o leva, men tas inte på allvar...inte av Fredrik, Mona, Lars o de andra. Biskop Lennart hade en fin appell i Almedalstidningen till talarna - "håll er till grundvärdena o inte till de grunda värdena".

Missa inte chansen - ta livet, nuet o ungdomarna på allvar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar