fredag 11 juni 2010

Nya tider

Idag har jag arbetat med en utredning om kyrkans syn på människors sexualitet.
Metodistkyrkans årskonferens gav kyrkostyrelsen och kabinettet (biskop o distriktsföreståndarna) i uppdrag att göra en utredning kring detta.
Vi har en kyrkoordning som är mycket tydlig när det gäller just detta med sexualitet. Den ger o tar, men är nog ändå ungefär så tydlig o öppen som den kan vara med tanke på att den skall kännas bra i såväl det konservativa Afrika som det mer liberala östra USA.

Det känns positivt att vara delaktig i en kyrka som är så tydlig i sin anti-diskriminerande hållning. Alla människor, oberoende av sexuell läggning, har samma värde o är garanterade samma behandling. Kyrkan är öppen för alla! Likaså fattade ju vår årskonferens beslut om att all form av diskriminering pga sexuell läggning är förbjuden!

Likaså har meningen som förbjöd metodistpastorer att välsigna samkönade tagits bort. Den infördes 1996, men är som sagt nu borta!

Målet med utredningen är att skapa ett underlag för ett utbildningsmaterial för konfirmander o församlingar. Tack o lov behöver jag inte göra det materialet.

1 kommentar:

  1. Det är så intressant att så SJUKT många kristna ägnar så mycket tid åt att bry sig om andras sexliv, tänk om all den kraften ägnades åt att bekämpa fattigdomen eller att arbeta mot militariseringen eller för att övertyga folk om att källsortera bättre eller något konstruktivt över huvud taget, så att vi , vilken fin väld vi hade haft då. Stå på dig Bimbi, du är cool!

    SvaraRadera