lördag 8 maj 2010

Barnens lycka

Om jag inte insett det tidigare så insåg jag det idag - livet går ut på att göra barnen lyckliga! Redan Jesus försökte tala om detta för oss genom att placera barnen i centrum o säga att himmelriket tillhör dem o att om vi inte blir som dom kommer vi (vuxna) aldrig in i himlen.

Idag var det den årliga familjeutflykten på dagis. Barn, föräldrar o personal besökte russparken i Lojsta o fick vara med om att mata o klappa de halvvilda russen o russfölen. Att se barnens ögon, att se deras leenden att uppleva deras glädje - det var himmelriket! TACK (i jätteformat) till personalen som insett detta mycket mer än vi i kyrkan gjort! Ni har förstått vad Jesus menade - ni är inspirerade av Gud (även om ni kanske aldrig ens tänkt tanken!).

När ska vi i kyrkan inse att vi så ofta är inne på fel spår när vi bråkar om teologiska spetsfundigheter, föreslår bokbål av böcker som vi inte gillar, utestänger o förnedrar minoriteter, håller fast vid urgamla traditioner ingen människa förstår? När ska vi inse att den nya kyrkan måste vara en kyrka som tar barnen o "vanligt folk" på allvar?

Jag vill fortsätta att försöka skapa en ny kyrka - en kyrka som verkligen lever efter det motto som min kyrka har antagit: "Open minds, open hearts, open doors". Dags att öppna dörrarna för alla - inte stänga som en del vill! Dags att visa att kyrkan inte bara är ord o regler - utan en levande, god o positiv rörelse som kan påverka tillvaron o skapa nåt gott. Som t.ex. rättvisa, fred, frihet o lika värde för alla! För det var ju därför Jesus dog - för att visa på att Gud älskar ALLA människor! Dags för oss att oxå göra det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar