onsdag 5 maj 2010

Tänk positivt!

Det är så lätt att se saker svart. En del personer o händelser skapar lätt negativa tankar o det kan vara svårt att fokusera på allt det positiva som finns.

För att må bra måste vi nog lära oss att hitta o tro på allt det goda, allt det sköna, allt det glädjande, allt det positiva i tillvaron. För oftast är det mesta gott, medan de lilla negativa lätt kan ta över o bli till "allt".

Varje människa är god, utan undantag. Vi föds goda, eftersom skaparen är god. Vi föds med förutsättningar att klara av tillvaron, med resurser att hantera oxå det som är tufft. Men vi har så svårt att tro gott om oss själva o låta andra tro gott om sig själv. Vi har nåt avigt behov av att tänka negativt. Det kan bero på att vi lärt oss att inte tro gott o tänka gott, men då måste vi försöka ändra på vårt sätt att tänka.

Negativa tankar skapar inget, men positiva tankar öppnar dörrar, skapar nya vägar o ger oss ny kraft. Gud tänker positivt om dig! Gud tror på dig! Gud bryr sig om dig! Våga då tänka positivt om dig själv! Våga tro på att du har rätt att vara lycklig, rätt att vara optimist, rätt att vara dig själv.

Just nu är jag på ringmärkningsstationen i Sundre på södra Gotland. Den här morgonen var bedrövlig - regnig, kall och nästan inga fåglar. Det kändes som om det var dags att ge upp - när det plötsligt vände. För det kommer ju en morgondag...

Fokusera på möjligheter o det positiva, även om nuet kan verka mörkt o kallt! Ge inte upp - för du behövs!

1 kommentar:

  1. Kanske skulle du sitta här i mitt kök just nu - i lönnen utanför fönstret har jag en blyg gäst. En av skogsduvorna som ofta hörs men nästan aldrig syns är på snabbvisit. Kanske är han här för att hämta litet av ullen tibbarna så generöst fäller lagom till fåglarnas byggsäsong.

    SvaraRadera