torsdag 13 maj 2010

Konferens, dag 2

Idag kan man glädjas åt att motionen om en förändrad syn på sexualitet har passerat det första nålsögat på väg mot godkännande av konferensen. Beredningsgruppen rekommenderar att konferensen antar två av tre att-satser o att den tredje att-satsen skrivs om något. Jag accepterar den nya skrivningen, för helheten innebär att diskriminering pga sexuell läggning förbjuds o skall motverkas, att en arbetsgrupp skall tillsättas för att arbeta med frågan om synen på sexualitet inom kyrkan o att ett arbetsmaterial att användas i undervisning skall tas fram under året.

Den att-satsen som skrevs om innehöll en rekommendation att göra ett förslag att skriva om våra sociala principer så dom motsvarar den uppfattning som råder inom kyrkan i Sverige. Anledningen till att den inte godkändes rakt av var att man i utskottet inte var helt säkra på hur församlingarna egentligen tänker om detta o vill utreda det först. Rädslan för att det också handlade om ett godkännande av samkönade äktenskap var ett hinder för direkt godkännande.

"A small step for mankind" kan man väl säga.

Eftersom ett internationellt arbete pågår kring skrivningen i dom sociala principerna, så är det helt ok att vi i Sverige inte gör samma jobb. Jag sitter ju med i gruppen som försöker finna en ny formulering som är inklusiv o inte exklusiv.

I övrigt togs kabinettets rapport emot positivt - en helt annan känsla en de senaste åren när vår rapport föranledde häftiga reaktioner o diskussioner o helt försvann i detaljdiskussioner.

Alltså en bra dag så långt. Snart dags för en mingelfest på slottet med landshövdingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar